Coach Amsterdam De Evaluatie

Oplossingen bij werkdruk

nov 18, 2022 | Coaching, Stress | 0 Reacties

1,3 miljoen Nederlanders kampten in 2021 met burn-outklachten en 37% van de werknemers geeft aan dat werkdruk of werkstress reden is voor hun ziekteverzuim, volgens TNO en CBS. Dat moet toch anders kunnen?

Er ligt hier uiteraard een grote verantwoordelijkheid bij de werkgevers. Maar wat kun je zelf doen als je (te) hoge werkdruk ervaart?

  1. Kaart het aan bij je manager. Wat is er mogelijk om de werkdruk te verlagen? Zijn er specifieke taken die later of door een ander gedaan kunnen worden? Dit klinkt simpel en dit is het soms ook. Niet alles wat aan je gevraagd wordt is even urgent of belangrijk, ook al lijkt dit vaak wel zo.
  2. Ga bij jezelf na wat precies het gevoel van hoge werkdruk veroorzaakt. Heb je teveel werk voor de uren die je in een dag hebt? Krijg je meer verantwoordelijkheid dan bij je rol past? Of voel je vooral spanning/druk bij bepaalde klanten, vlak v贸贸r een deadline of voor het houden van een presentatie? In de eerste twee gevallen: bespreek dit met je manager of collega鈥檚 en kijk wat er mogelijk is. In het laatste geval: ga hiermee aan de slag. Bijvoorbeeld met een coach 馃槉
  3. Heb je alles hierboven geprobeerd en heeft het niks opgeleverd? Misschien is het tijd om verder te kijken鈥r zijn op dit moment nog steeds veel meer vacatures dan werkzoekenden, dus waarom zou je werk blijven doen waar je je niet prettig bij voelt?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *